search
jQuery(function() { jQuery(document).on('click', '[data-sanpop-1]', function() { var options = jQuery(this).data('sanpop-1'); if (!options.content.target) { options.content.target = '#sanpop-modal-1'; } new Custombox.modal(options).open(); }); });

Veelgestelde vragen

Ik wil graag een bruidsjurk komen kopen bij jullie. Hoe gaat dat in zijn werk?

Je gaat trouwen, gefeliciteerd! Als je een pasafspraak hebt gepland gaan we eerst kennismaken. Als je al een idee hebt over welk model je graag zou willen passen dan gaan we die als eerste voor je klaar hangen. Aan jou de keuze of je deze jurken wilt passen natuurlijk. Wij zullen je zeker ook adviseren over wat wij denken dat mooi bij jou zal staan. Dat is o.a. afhankelijk van jouw figuur maar ook van de trouwlocatie en hoe jouw dag eruit gaat zien. Het passen neemt gemiddeld tussen de 2 en 3 uur in beslag.

Moet ik een afspraak maken om bij jullie langs te komen?

Heel graag. Wij werken alleen op afspraak zodat we jou in alle rust kunnen helpen en adviseren. Een trouwjurk kiezen is iets heel speciaals en dat verdient tijd en aandacht!
Een afspraak plannen we in overleg op maandag t/m zaterdag tussen 9.00 – 20.00.

Hoelang duurt een passessie?

Dit werkt bij ons iets anders dan bij de meeste bruidswinkels.
Bij ons mag je namelijk kijken, voelen en passen zolang je wilt!
Gemiddeld duurt een passessie tussen de 2 á 3 uur, maar er hangen zoveel schitterende bruidsjurken om uit te kiezen dus als het iets uitloopt is dat voor ons geen enkel probleem.
“Take your Time” is ons motto!

Mag er in de winkel gefotografeerd worden?

O.a. door afspraken die wij hebben met leveranciers mogen wij in de winkel de jurken niet fotograferen. Als er een jurk gekozen is vieren we dat met een lekker glaasje roze bubbels en mogen er wel foto’s worden gemaakt. Wilma van ZeeYes maakt een mini fotoshoot van de bruid en haar entourage als cadeautje om nog lekker na te genieten

Ik wil graag een paar mensen meenemen als ik kom passen. Mag dat?

Natuurlijk, gezellig juist. Zij kennen je goed en kunnen je helpen kiezen. Wij vragen wel een maximum aantal van 3 á 4 personen aan te houden omdat we weten dat dat voor de bruid het leukste is.

Is er voldoende parkeergelegenheid bij jullie winkel?

Er liggen vier grote gratis parkeerterreinen in de schil rond het centrum: P1, P2, P3 en P4. Allemaal tussen de 12 en 15 lopen van onze winkel.
Dichterbij zijn er twee betaalde parkeerterreinen: de Gasthuisboomgaard (ong. 2 minuten lopen) of op de Mosselboomgaard (ong. 4 minuten lopen).
Recht voor onze deur zijn er 2 invalideparkeerplaatsen beschikbaar.
Voor meer informatie over parkeren in Zierikzee kun je hier klikken.

Hoe lang voor onze bruiloft kan ik het beste bij jullie langskomen voor mijn bruidsjurk?

Wij adviseren om 10 maanden tot een jaar voor de bruiloft langs te komen. Als je later komt dan heb je misschien iets minder keus maar ook dan zorgen wij dat je met een mooie jurk bij ons de deur uitgaat. Het duurt gemiddeld tussen de 4 en 6 maanden voordat een bestelde jurk binnen is. Je bruidsjurk moet natuurlijk ook nog afgespeld worden en door de coupeuse worden vermaakt. Reken hier 2 maanden voor. Neem de tijd als die er is; het is fijn als alle opties open zijn en als alles ruim op tijd klaar hangt.

Ik trouw al over een paar weken. Gaat het nog lukken om een jurk te kiezen en vermaken in die tijd?

Er zijn in onze winkel altijd sample-jurken die zo uit het vak verkocht kunnen worden. Ideaal voor de last-minute-brides. We moeten dan wel een iets strakker tijdschema aanhouden tot de bruiloft, maar ook jij gaat trouwen in een prachtige trouwjurk.

Moet ik een aanbetaling doen bij aanschaf van mijn bruidsjapon?

Ja, wij vragen een aanbetaling van de helft van het aankoopbedrag. Het restant dient betaald te worden na de coupeuseafspraak. Dat is in de meeste gevallen zo’n 2 á 3 maanden voor jullie bruiloft.

Kan ik bij jullie ook een bruidsjapon huren?

Helaas, wij verhuren geen bruidsjurken. We hebben een prachtige collectie met bruidsponnen van hele mooie merken die we alleen te koop aanbieden.
Omdat we jurken in alle prijsklassen hebben vind je waarschijnlijk bij ons een jurk voor hetzelfde bedrag als waarvoor je zou huren, maar dan is ie helemaal van jou.

Berekenen jullie ook coupeusekosten?

Coupeusekosten worden berekend als er iets aan de bruidsjapon vermaakt moet worden. Bij de coupeuseafspraak kan de coupeuse een schatting maken van wat het gaat kosten. Wij hebben geen standaard bedragen voor deze kosten omdat alleen een stukje van de rok afhalen veel goedkoper is dan het hele lijfje innemen inclusief borduurwerk. Wij vinden het dan ook niet eerlijk om iedereen een (te hoog) standaard bedrag te laten betalen. De coupeuse berekent de werkelijke kosten voor jouw jurk.

Kan ik ook het model, lijfje of rok laten veranderen van mijn jurk?

Ja zeker. Onze coupeuses hebben veel ervaring op dat gebied en adviseren je graag over de mogelijkheden. Zij kunnen zelf ontwerpen en dat maakt dat de opties eindeloos zijn. Toch een ander bovenlijfje met meer kant? Of van die mooie mouwtjes in je jurk? Geen enkel probleem. Geweldig juist want daardoor krijg jij een jurk die niemand anders heeft en echt helemaal bij jouw wensen aansluit. Wij kunnen, in bijna alle gevallen, dezelfde stof en kant van je jurk direct vanaf het atelier mee bestellen. Dat staat garant voor een perfecte match bij jouw jurk.

Mijn bruidsjurk is vies geworden tijdens onze bruiloft. Waar kan ik die het beste laten reinigen?

Bijna iedere bruidsjurk wordt vies tijdens de grote dag. Maar gelukkig is er een bedrijf die 100% schoon-garantie geeft en 100% garantie biedt dat alle kraaltjes, steentjes en applicaties op je jurk blijven zitten:
De Bruidsstomerij
Je bruidsjapon wordt gereinigd en is binnen 5 werkdagen weer zo goed als nieuw.

Ik heb me bedacht, kan ik mijn geld terugkrijgen?

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Een bruidsjurk wordt speciaal voor jou gemaakt, gereserveerd en/of vermaakt. Zo’n gepersonaliseerde aankoop is van rechtswege niet te ontbinden. Hierover zijn richtlijnen opgesteld ter bescherming van de branche en van jou als bruid in het bijzonder. Lees hierover meer in onze Algemene Voorwaarden.

Toch nog een andere vraag? Vul dan het contactformulier in of bel ons. We helpen je graag.